2017-2: Horeca plust 2 procent in februari

In februari 2017 hield de stijging van eten en drinken in de horeca aan (+2,1%).
Na de +2,3% van januari is dit een teken van aanhoudende groei.
In catering zet de groei nog niet door. Een voorzichtige 0,8% werd genoteerd in februari.
 

Horeca 2017p2: +2,1% inkoopwaarde F&B

Het consumentenvertrouwen is na januari ook in februari 2017 hoog: +15. Consumenten durven geld uit te geven.
Het weer was vergelijkbaar met 2015.
Het buitenshuis eten en drinken groeide meer in de eetsector van restaurants en fastservice (+3,5%) dan in de drankensector (+1%), de logiessector (-0,6%), en leisure (-2%).

 

Catering 2017p2: +0,8% inkoopwaarde F&B

De stemming over de economie is positief in het bedrijfsleven. Het producentenvertrouwen stond in januari al op de hoogste stand in bijna 9 jaar (+16), en het blijft hoog in februari (+15). De waarde van eten en drinken in bedrijven steeg met 0,6%.
De foodservicewaarde in instellingen steeg met 1,4%.
Catering totaal kwam in periode 1 van 2017 uit op -1% ten opzichte van 2016p1.

 

YearToDate 2017: +1,8%

Over het lopende jaar 2017 staat de Foodservice periodemonitor op +1,8% voor de toeleveringen vanuit reguliere groothandels.
De inkoop via supermarkten en direct bij producenten stijgt naar verwachting na 2016 ook in 2017 harder.