2018 p02: Meer horecabestedingen in zonnig en droog februari

De foodservicemonitor laat voor de horeca in 2018 p2 (29 januari t/m 25 februari) een groei van 1,4% aan ingrediënten voor eten en drinken zien ten opzichte van 2017 p2. Op catering is er nauwelijks groei (-0,3%) en in foodservice on-the-go zien we een kleine daling -1,3%.
Foodservice totaal komt daarmee gemiddelde uit op +0,8% in 2018 p2 ten opzichte van februari 2017.

Weer en economie in februari

Februari 2018 was gemiddeld per dag 3 graden kouder dan in 2017. Anderzijds waren er gemiddeld 3 zonuren per dag meer en viel er weinig neerslag. Dat maakte februari 2018 een redelijk gunstige maand voor buitenshuis verblijf.

De algemene economische stemming is positief. Het consumentenvertrouwen en producentenvertrouwen staan hoog, en de werkloosheid is lager dan in 2017. Het aantal faillissementen in de horeca ligt de eerste twee manden van 2018 ook lager dan begin 2017.

YeartoDate 2018 p2: +0,9%

De bedrijfsdrukte en het aantal bezoekers in horeca, catering en foodservice onderweg nemen toe, maar in de uitgaven is er geen spectaculaire groei. De metingen van de Foodservicemonitor laten in het gebruik aan eten en drinken (de inkoopwaarde, de bestellingen) een geringe groei van 0,9% zien over de eerste twee maanden van 2018.