2019 p10 Horeca groeit nog ondanks natter najaar

Buitenshuis werd in periode 10 van 2019 meer besteed aan eten en drinken dan vorig jaar.
Voor Foodservice-totaal geeft de monitor +1,6% voor de 4-weekse periode 2019 p10 (9 september t/m 6 oktober 2019) ten opzichte van 2018 p10.

 

 

Het weer was in deze 4-weekse periode 2019 p10 veel minder dan tijdens de mooie nazomer in 2018.

Toch wist de horeca een groei te noteren in de toeleveringen aan eten en drinken (+2,7%, gemeten op inkoop).

Catering deed wel een stapje terug (-1,8%) in 2019 p10 ten opzichte van de groei in 2018p10.

Foodservice Onderweg volgde het groeipatroon van de horeca (+2,2%).

 

YearToDate 2019 p10: +0,9%

Over het gehele jaar 2019 t/m half oktober gemeten geeft de monitor een waardestijging (van de inkopen) van 0,9% ten opzichte van 2018.
De horeca staat op +1,7%, Catering op -1,8% en onderweg op +0,6%.

Dit is gemeten op toeleverwaarde (“inkoop, ex BTW”).
In Consumentenwaarde ligt de waardestijging hoger door o.a. de BTW verhoging.
Afgaande op prijsstatistieken van het CBS zit er 1,6%-punten verschil tussen de ontwikkeling in inkoopprijzen versus die van consumentprijzen.