Veel zonuren, stijging bestedingen in de Fastservice en de Drankensector
De zonnige periode van half augustus tot begin september heeft binnen de horeca vooral de Fastservice en de Drankensector goed gedaan.
De foodservicemonitor geeft op deze horecasectoren voor periode 9 van 2019 (12 augustus t/m 8 september 2019) een flinke stijging in eten en drinken van ruim 6%. Bij restaurants en hotels is veel minder groei zichtbaar. Voor totaal horeca meet de periodemonitor 3,2% groei in inkoopwaarde F&B ten opzichte van 2018p9.
Foodservice Onderweg groeide deze periode ook behoorlijk (On-the-go: +3,7%).
In catering van bedrijven en instellingen daalden de inkopen (2019p9: -1,4%).
Voor Foodservice-totaal geeft de monitor +2,5% voor 2019p9.

YearToDate 2019p9: +0,8%
Over het gehele jaar 2019 t/m half september gemeten geeft de monitor een waardestijging (van inkopen) van 0,8% ten opzichte van 2018.
De horeca staat op +1,5%, Catering op -1,8% en onderweg op +0,4%.
NB: de groeicijfers voor de periodes 2019-p1 t/m p8 zijn iets bijgesteld t.o.v. de eerdere publicaties.
Er is in een aantal bronnen een verbetering doorgevoerd in de locatie-marktindeling en afbakening netto-omzet F&B.