2020 p7 Foodservice -50% in juni-juli 2020 tov 2019

We zien een voorzichtige herstelbeweging in horeca , catering en foodservice onderweg.
Maar nog steeds geeft de Foodservice monitor op de 4 -weekse metingen een zware min ten opzichte van 2019:

  • april-mei 2020:  –70%,
  • daarna 2020 p6 (medio mei t/m medio juni) -60%,
  • en nu in 2020 p7 (15 juni t/m 12 juli 2020) -50%

Midden in de laatste meet-periode (per 1 juli) mochten de horecazaken weer open voor 100 gasten, waar dit in 1 juni nog 30 was.
Binnen de horeca was vooral bij restaurants weer meer business. Bij cafes en andere drankbedrijven was er minder verbetering. De fastservice draait binnen horeca het beste vanwege de toeloop op afhaal en bezorging.
In bedrijfscatering is nog weinig beweging. Werknemers blijven op advies van de werkgever voorlopig nog veel thuis werken. In zorgcatering zijn de bezoekersvoorziening dicht, maar gaat de voeding aan patiënten en bewoners door.

2020p7: -51% horeca, -56% catering, -32% onderweg

• Horeca en leisure daalden met 51%
• Catering van bedrijven, onderwijs en zorg laat een daling van 56% zien
• Foodservice onderweg laat een daling van 32% zien.

Jaar 2020 tm medio juli: YearToData p7 -36%

Over het gehele lopende jaar 2020 (YearToDate 2020p7) staat de monitor op -36% voor Foodservice.

    2020p07 Foodservicemonitor (Basic)