2020 p9 Foodservice waarde -21% t.o.v. 2019

Over periode 9 (10 augustus t/m 6 september 2020) laat de Foodservicemonitor een daling zien van 20,9% in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering.
In periode 8 2020 liet de periodemonitor een geringe daling zien (-11%). Toen was er sprake van een relatieve opleving ten opzichte van de lockdown in de periodes ervoor. Door de opstart van de horeca in juli werden lege voorraden aangevuld, terrassen druk bezocht en gingen mensen weer uit eten.

In periode 9 heeft de coronacrisis nog steeds een enorme impact op de Horeca en Leisure (-19%). Het einde van de zomervakanties en de wisselende weersinvloeden laat  ook voor de horeca en leisure sector opnieuw een grotere daling zien.

Catering laat een daling van 33,8% zien. Het lijkt er toch op dat een aantal bedrijven deels vanuit kantoor is gaan werken, maar het gros van de kantoren blijft het advies van de overheid opvolgen; ‘werk zoveel mogelijk thuis’.

On-the-go is het meest stabiel gebleven in periode 9 met een daling van 13,6%.

Foodservice 2020 p9 naar marktsegment bekeken:

    • Horeca en Leisure daalden met 19,2%
    • Catering van bedrijven, onderwijs en zorg laat een daling van 33,8% zien
    • Foodservice onderweg laat een daling van 13,6% zien