2020 p6 (18 mei t/m 14 juni) horeca en catering -60%

Over periode 6 (18 mei t/m 14 juni) laat de Foodservicemonitor een daling van 60% zien in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering. In periode 5 2020 was de daling nog 70%. Deze daling komt, niet verrassend, wederom voort uit de impact van de coronamaatregelen die er voor zorgen dat de horeca één van de zwaarst getroffen sectoren is.

Halverwege periode 6 (1 juni) gingen de eerste horeca zaken weer open. Eerder was het vooral de afhaal- en bezorgomzet die maakte dat binnen de horeca de Fastservice het minste inzakte.
De forse dalingen zijn hun dieptepunt voorbij maar overal ligt de omzet nog royaal lager dan in 2019.

Veel bedrijfskantines blijven, ondanks de versoepeling in maatregelen, nog steeds gesloten. Werknemers blijven op advies van de werkgever voorlopig nog thuis werken. Bij zorginstellingen is de publieke horeca dicht gebleven, maar gaat de voeding van intramurale voeding naar patiënten en bewoners door.

mei-juni 2020 p6:

• Horeca en Leisure daalden in de periode (18 mei t/m 14 juni) met 66,2%
• Catering van bedrijven, onderwijs en zorg laat een daling van 59,9% zien
• Foodservice onderweg laat een daling van 33% zien.

YTD 2020p5:

Gemeten over het gehele eerste halfjaar (YeartoDate 2020p6) staat de Foodservice-monitor op -34,1% voor de Foodservicemarkt. Horeca en Leisure staat YTD op -40%, Catering op -26%, Onderweg op -20%.