2021 p3 horeca en catering -41% toeleveringen in maart (week 9 t/m 12)

De Foodservice laat over periode 3 van 2021 (1 maart 2021 t/m 28 maart 2021) een waardedaling zien van 41% in de toelevering van eten en drinken vergeleken met dezelfde periode vorig jaar in horeca en catering. Dat is een minder grote daling dan in periode 2 2021, maar vorig jaar begon de eerste lockdown medio maart.

Gezien de daling van 15% vorig jaar, gaat het dus nog steeds slecht met de sector.

waardeontwikkeling Foodservice t/m maart 2021

Op dit moment is de horeca ruim 6 maanden volledig gesloten, zijn de pretparken en dierentuinen al ruim 4 maanden gesloten en leven we al bijna 3 maanden met een avondklok.

Horeca en Leisure laten in periode 3 een daling zien van 47%. Dat is nog steeds geen teken van herstel. De horeca wacht nog op een versoepeling van corona-maatregelen.

Catering laat in periode 3 een daling van 28% zien. Het thuiswerkadvies is nog van kracht, bedrijfscatering staat op een laag pitje. Ook catering in onderwijs in veelal gesloten. de basisscholen zijn echter wel weer geopend op 8 februari. De middelbare scholen en MBO-instellingen werden op 1 maart al deels geopend.
Een beperktere daling zit vooral in de catering van zorginstellingen.

On-the-go laat in periode 3 een daling van 50% zien. Het sluiten van de detailhandel en de strengere restricties voor reizen naar het buitenland lijkt een logische verklaring zijn voor de aanhoudende daling.

 

YearToDate 2021 1e kwartaal

Over de eerste 3 periodes van 2021 is de omzetdaling 47% in Foodservice. Naar sector bekeken doen de Fastservice en de Instellingen het nog het minst slecht.
De cafesector, leisure, hotels en onderwijs hebben het zwaar.