Over periode 7, week 25 t/m 28, (21 juni 2021 t/m 18 juli 2021) laat de foodservicemonitor een stijging zien van 52% in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering. In periode 7 is de horeca weer geopend met enkel beperkingen voor wat betreft de 1,5 meter afstand en de openingstijden tot uiterlijk 00.00 uur. Vorig jaar zat de sector ernstiger in een lockdown met forse dalingen in vrijwel alle kanalen.
Horeca en Leisure laten in periode 7 een stijging zien van 67%. Vorig jaar in periode 7 2020 was er nog een daling van 51% zichtbaar. Ten opzichte van 2019 ligt het niveau in horeca en leisure in 2021p7 18% lager.
Catering laat in periode 7 een stijging van 20% zien. Het thuiswerkadvies is nog steeds van kracht, maar werkgevers en werknemers mogen er vanaf 26 juni (periode 7) voor kiezen om weer voor een deel van de werktijd naar kantoor te gaan.
On-the-go laat in periode 7 een stijging van 28% in foodservicebestedingen zien.
YearToDate Foodservice: januari t/m juli 2021 +9% t.o.v. 2020
Over het gehele lopende jaar bekeken (YTD2021) is de gemeten inkoop voor eten en drinken in horeca en catering gebruik aan 9% hoger dan YTD_2020p7.
Dat is nog geen volledig herstel van de daling vorig jaar toen YTD_2020p7 op -36% stond.