2021 p8 Foodservice in week 29 t/m 32 2021 nauwelijks hoger dan juli-augustus 2020 (+0,9%)

De foodservicemonitor geeft over periode 8 van 2021 (week 29 t/m 32, ofwel 19 juli t/m 15 augustus) een stijging van 0,9% in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering in vergelijking met periode 8 van 2020.
Vorig jaar was er in periode 8 nog een daling van 11% ten opzichte van 2019.
Over 2 jaar bekeken ligt de Foodservice als totaal nog onder het niveau van de zomer van 2019 : index =89

De COVID maatregelen treffen gastvrijheid bedrijven in periode 2021 p8.

Nederland blijkt in juli 2021 te snel te hebben versoepeld. Vooral jongeren onder de 30 jaar zijn besmet. De nachthoreca is de ‘perfect storm’ gebleken, maar ook vanuit de vakantiegebieden wordt het virus geïmporteerd. Premier Rutte biedt zijn excuses aan en de nachthoreca moet sluiten. De festivalsector ligt plotseling stil. Nederland kleurt donkerrood op de Europese kaart en vakantiegangers krijgen te maken met extra maatregelen. Stadions moeten tot 1 september met een beperkt publiek doen.
Voor restaurants en cafés zijn de maatregelen aangescherpt met een verplichte vaste zitplaats en sluitingstijd om middernacht.

 

Foodservice sectoren 2021 p8 ten opzichte van 2020 p8

  • Horeca en Leisure dalen met 0,9%
  • Catering van bedrijven, onderwijs en zorg laat een stijging van 4,3% zien
  • Foodservice onderweg laat een stijging van 11% zien

Alle branches liggen nog onder het niveau van zomer2019.

 

YearToDate 2021 p8 : +7,3%

Over het gehele jaar van januari 2021 t/m nu ligt de waarde van leveringen in de bedrijfstak 7% hoger van YTD2020p8.