2021p12 horeca en catering (week 45 t/m 48) +58% t.o.v. 2020

Over de 12e 4-weekse periode (8 november t/m 5 december 2021) geeft de foodservicemonitor een stijging van 58,1%. Dat is door Foodstep gemeten in de toelevering van eten en drinken in horeca en catering.
Een jaar geleden liet periode 12 een daling van 59,8% zien. Vorig jaar was er in P12 een volledige sluiting van horeca, F&B bij hotels en van de niet-essentiële winkels.

Groeicijfers, omgezet naar index (2019=100) : nog steeds onder niveau van 2019.

Deelsectoren Foodservice 2021p12

Ontwikkeling periode 2021p12 ten opzichte van 2020p12, naar Foodservice-sector:

  • De Horeca en Leisure steeg met 81,5% in waarde (vorig jaar -69,2%)
  • Catering van bedrijven, onderwijs en zorg laat een stijging van 25,5% zien (vorig jaar -45,2%)
  • Foodservice onderweg laat een stijging van 60,6% zien (vorig jaar -39,2%)

Corona maatregelen die de omzetgroei belemmeren

De COVID maatregelen/ontwikkelingen over de rapportageperiode 12:

  • 12 nov: ’s Avonds is er een persconferentie. Diverse maatregelen van vorig jaar worden heringevoerd zoals thuiswerken, minder personen thuis ontvangen, sport zonder publiek, beperking van groepsgrootte bij MBO, HBO en universiteit en de 1,5 meter afstand. Verder sluiten winkels en horeca eerder. Het betreft een milde lockdown met ingang per 13 november.
  • 18 nov: Nederland kleurt nu volledig donkerrood op de Europese coronakaart.
  • 26 nov: In de avond volgt een nieuwe persconferentie waarin een ‘avondlockdown’ voor minimaal drie weken wordt aangekondigd, met ingang van 28 nov sluiten de deuren om 17.00 met uitzondering van essentiële winkels.
  • In november belanden we in de vierde golf, vooral op basisscholen zijn veel besmettingen.

 

YearToDate 2021p12 = +15%

De Foodservice Totaal laat over het gehele jaar vanaf januari t/m P12 een stijging van 15% zien t.o.v. dezelfde periode over 2020.
Vorig jaar stond YearToDate 2020_p12 op -35%.
Over twee jaar bekeken missen nog een kwart aan inkoopwaarde t.o.v. totaal 2019.