2022 p4 toeleveringen horeca en catering in april 66% meer dan vorig jaar

Over de 4e periode van 2022 (28 maart t/m 24 april 2022) geeft de foodservicemonitor van Foodstep een stijging van 66,3% in de toelevering van eten en drinken in Foodservice t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar was er een stijging van 107% in 2021p4, bij de openstelling na de voorjaarslockdown.
In periode 2022 p4 waren COVID maatregelen geen thema meer in het dagelijkse leven. De oorlog in Oekraïne en stijgende prijzen domineren het nieuws.

2022 p4 naar sector:

  • Horeca en Leisure laten in periode 4 een stijging zien van 89,7%, in periode 4 2021 was er een stijging van 149,8%.
  • Catering laat in periode 4 een stijging van 34,3% zien, periode 4 2021 liet een stijging van 71,6% zien.
  • On-the-go laat in periode 4 een stijging van 14,2% zien, waar deze in periode 4 2021 een stijging van 63,9% liet zien.

YearToDate 2022 p4 (januari t/m april) per segment:

Horeca en Leisure stijgen YTD met 91,4%
Catering van bedrijven, onderwijs en zorg stijgen YTD met 26,8%
Foodservice onderweg stijgt YTD met 37,2%