Benchmark met de nieuwe categorie- en kanaalmonitor van Foodstep

Dé foodservice benchmark van Foodstep!
Benchmark elke 4 weken jouw prestaties op categorie -en kanaalniveau t.o.v. de foodservicemarkt!

Begin 2023 is het dan zover! Met de introductie van onze nieuwe categorie -en kanaalmonitor kun je periodiek de prestaties van jouw categorieën en kanalen afzetten tegen de prestaties van de foodservicemarkt!

Foodstep kan inmiddels zo’n 30 categorieën aan de hand van een categoriemonitor in kaart brengen.

Met de Categoriemonitor volg je de prestaties van productgroepen in de foodservicebranche op de voet en krijg je inzicht in de actuele ontwikkelingen van de producten binnen voor jou relevante categorieën en per kanaal. Wat zijn de beste product-mark combinaties en waar liggen de kansen voor jou als grossier of producent?

De Kanaalmonitor brengt als “omgekeerde categoriemonitor” juist de trends en ontwikkelingen vanuit het kanaal in kaart. Zo weet je precies welke ontwikkelingen binnen de kanalen restaurants, cafetaria’s, lunchrooms en hotels actueel zijn op het niveau van categorieën, artikelen, merken, regio, ontwikkeling in aantal locaties, gemiddelde omzet en volume over de kopers, market basket, switchgedrag en meer.

Omdat de grossiers ook gebruik maken van onze categoriemonitors kunnen de category managers de marktontwikkelingen hoogfrequent volgen en hierop inspelen. Als producent wil je natuurlijk de specialist in de categorie zijn en blijven en daarom gebruik je de categorie en kanaalmonitor zowel voor je eigen plannen als samen met je klanten concrete plannen te maken om de categorie(ën) te laten groeien!

Foodstep, Voorsprong door marktkennis

Voor meer informatie of een demo : kijk op Foodstep.com
https://www.foodstep.com/categorie-en-kanaalmonitor