BP best gewaardeerde tankshop in Nationaal Petrol Onderzoek 2014

Uit het Nationaal Petrol Onderzoek 2014 van Foodstep blijkt dat oliemaatschappij BP nu de beste tankshops heeft.
De winkels scoren over de hele linie goed.

 

BP best gewaardeerd

BP blijkt de absolute winnaar dit jaar en krijgt een algemene waardering van een 7,7. Volgens onderzoeksdirecteur Rien de Koning van Foodstep een knappe prestatie omdat BP vorig jaar nog op plaats 3 stond. “BP scoort over de hele linie goed. Maar met name de dienstverlening en service in de shop, en de hygiëne en de verzorging van de shops in het algemeen springt eruit.”
In edities van 2014 staat Esso op plaats 2 en Total op plaats 3.

Nationale Petrol Onderzoek

In het kader van het Nationale Petrol Onderzoek liet Foodstep 12.000 Nederlandse automobilisten de tankshops die zij bezoeken waarderen op aspecten als productkwaliteit- en aanbod, prijsstelling, personeel en hygiëne.

Uit het Nationaal Petrol Onderzoek 2014 blijkt dat het bezoek aan de snelweg stations is gestegen ondanks de toename van het aantal onbemande stations langs de binnenwegen.
Ook komt uit het onderzoek naar voren dat er in de shops bij de tankstations gemiddeld meer artikelen worden verkocht. De conversie, het aantal tankers dat ook in de shop iets koopt, is het afgelopen jaar gestegen van 36 naar 39 procent. Steeds minder bezoekers komen naar een tankstation puur om te tanken. Vorig jaar kwam 82 procent van de klanten naar een tankstations met als hoofdreden om te tanken. Nu is dat nog maar 66 procent. Het aantal dat primair voor een tussendoortje langskomt is gestegen van 4 naar 12 procent.