Covid weekcijfers goed richting. Horeca open per 5 juni

Op 31 mei 2021 zijn er relatief weinig nieuwe besmettingen geregistreerd (2,134). Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is laag (25). De weekcijfers geven de overheid genoeg vertrouwen dat de strenge lockdown met grote stappen los kan worden gelaten.
In week 21 (24 t/m 30 mei) werden 21.379 bestemmingen geteld. Dat is het laagste aantal sinds begin oktober.
Met 261 nieuwe ziekenhuisopnames is het ook een week waarop de druk in ziekenhuizen omlaag is gegaan.  

Nog steeds zijn niet alle maatregelen opgeheven, maar de Nederlander krijgt meer bewegingsruimte en omgangsvrijheden.

Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers.

Belangrijk blijft dat we drukte blijven vermijden en ons allemaal aan de basisregels blijven houden, ook als we al gevaccineerd zijn: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. We werken thuis als dit kan. En we laten ons vaccineren, zodra we aan de beurt zijn. Dan kan er snel steeds meer.

Op 5 juni mag de horeca open (t/m 4 juni alleen de terrassen). Ook binnen-recreatie en cultuur gaat open. Musea, bioscopen en theaters gaan open De groepsgrootte gaat naar max 4 personen. Ook voor sporten binnen en buiten gaan de teugels los.

Restaurants en cafés, regels voor gasten

Restaurants en cafés mogen open van 06.00 uur tot 22.00 uur. Dit geldt ook voor de terrassen. U moet reserveren.  U zit aan een tafel. U mag met 3 anderen aan een tafel zitten. Mensen uit uw huishouden tellen niet mee. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. In de restaurants treden geen artiesten op. U  kunt ook geen sportwedstrijden kijken op een scherm. Er mogen 50 mensen in de ruimte zijn. Personeel telt niet mee. U moet reserveren. Een gezondheidscheck is nodig.