Benchmarktool Gasttevredenheid horeca 2014

gasttevredenheid naar horecabedrijfstype en horecaketen 2014

nationaalformuleonderzoek.nl

Hotels bezetten in 2014 wederom de top van het Nationaal Formule Onderzoek naar GastenOordeel.

Vorig jaar (2013) was Marriott de hoogst scorende formules in horeca en gemak op basis van scores van gasten op Kwaliteit, Service, Prijs, Hygiëne, Sfeer en Omgeving. Dit jaar is er een nieuwe nummer 1: Van der Valk.

De NFO-ranglijst is een gezamenlijk initiatief van onderzoeksbureau Foodstep en @FoodClicks.
De meest opmerkelijke verschuivingen in GastenOordeel en reacties van betrokkenen leest u in de special van @Foodclicks, die 9 oktber 2014 verschijnt.

Hieronder ziet u een interactieve tool, waarmee u uw eigen gastenscores kunt vergelijken met de gemiddelde scores van de grote ketens en de gemiddelden van de verschillende bedrijfstypes.
Klik op deze selectieknopjes in het scherm voor weergave op maat. Maak bijvoorbeeld een selectie van sectoren of kies een andere norm gemiddelde voor het “kruis”. Het openingsscherm geeft de horecaformules. Klik op knopje voor bedrijfstypes en zie de scores naar type.
Klik op tab bovenin voor ander tabellen uit dit nationale gasttevredenheid onderzoek.

NB: Een aantal ketens zult u niet vinden in de vergelijking van GastenOordeel. Hiervoor zijn dan te weinig oordelen geven in het wekelijkse consumentenonderzoek in horeca (of de gast heeft over zijn laatste beoordeelde bezoek niet goed aangeven welke keten hij bezocht heeft)

 

Over dit onderzoek naar GastenOordeel:
grafiek-focusDe uitkomsten van het Nationaal Formule Onderzoek 2014 zijn gebaseerd op uitgebreid consumentenonderzoek in de jaren 2011, 2012, 2013 en 2014 (eerste half jaar), de zgn Horeca Monitor.
Zo’n 12.000 respondenten deden mee aan het onderzoek, nationaal representatief naar leeftijd, geslacht en regio. De bijna 40.000 interviews die ten grondslag liggen aan het onderzoek staan gelijk aan meer dan 50.000 locatiebezoeken.
De beoordelingen van consumenten van formules in het foodservicekanaal vormen het Nationaal Formule Onderzoek. De HorecaMonitor geeft verder naar het GastenOordeel ook de penetratie en gebruiksfrequentie van kanalen en het besteed bedrag per bezoek naar doelgroep, dag en moment weer.
De info over het bezoekgedrag wordt gebruikt in diverse klantstudies van Foodstep en het jaarboek Foodservice Essentials van Foodstpe en FoodserviceXS.