Gezonde catering: meer vezels en minder zout in 2019

De waarde van eten en drinken in catering is in 2019 niet gegroeid zoals in de horeca.
Vergeleken met 2018 was de inkoop minder, maar wel gezonder.

Steeds meer mensen kampen met obesitas of overlijden aan hart- en vaatziekten. Gezonder eten en drinken aanbieden is voor Nederlandse bedrijfsrestaurants, zorginstellingen en horeca steeds belangrijker. Consument, opdrachtgever én overheid vragen erom.

Foodstep licht de inkoopdata van cateraars door en geeft scores op gezondheid en duurzaamheid met verdieping naar productgroepen.

De cateraars hebben afgelopen twee jaar progressie geboekt op een daling van het zoutgehalte in gerechten en een toename van vezels.

 

STIJGING VEZELS IN CATERINGMAALTIJDEN:

Op basis van volume:

  • 2018 : 7,9 gram vezels per kg inkoop totaal
  • 2019 : 8,6 gram vezels per kg inkoop totaal , dat is een stijging van 8%

Specifiek nader bekeken op de categorie Brood:

  • 2018 : 31,5 gram vezels per kg inkoop brood
  • 2019 : 33,4 gram vezels per kg inkoop brood, dat is een stijging van 6%

 

ZOUTREDUCTIE IN KRUIDEN.

  • 2018 : 64,0 gram zout per kg inkoop kruiden
  • 2019 : 54,4 gram zout per kg inkoop kruiden, dat is een daling van 15%

 

Meer informatie over de metingen op gezond en duurzaam eten voor Cateringorganisaties ?

kijk op de pagina “Monitor Gezond en Duurzaam eten” op foodstep.com