periodemonitor per 4 weken gestart

In het verlengde van Essentials brengt Foodstep i.s.m. marketeersplatform FoodserviceXS vanaf 2013 een 4-wekelijkse monitor van de ontwikkeling in de afzetwaarde.

De cijfers zijn gebaseerd op meting op verbruik van goederen door horeca en catering, aan de hand van veel grossierdata, enquêtes onder bedrijven (POS), en consumentenonderzoek op het bezoek in horeca,  catering en petrol.

De 4-wekelijkse uitkomsten de omzetontwikkeling in horeca en catering vormen een kernelement in het periodieke leden-magazine van FoodserviceXS.

Het initiatief voor deze korte termijn foodservice-index kwam van Foodstep, aangezien het CBS in 2012-2013 omzetcijfers over de horeca presenteerde die niet herkend werden door de toeleveranciers van eten en drinken (fabrikanten, brouwerijen, groothandel).

De ontwikkelingen in de monitor op hoofdlijnen vermelden we op deze site, zie menu Monitor Sectorgroei.
De details naar deelsectoren zijn exclusief voor datapartners en leden van FoodserviceXs.

 

Schrijf je hier in

 

FSXSmon2013-2